JavaScript lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser. Voor de beste gebruikerservaring, zorg ervoor dat javascript ingeschakeld is voor uw browser.
Online waterbed kopen? 10 Tips!
Het beste waterbed kopen? Er bestaat niet één goed waterbed. Bij het online samenstellen van een waterbed zijn er veel opties en mogelijkheden. In dit artikel beschrijven wij welke keuzes er zijn en hoe u de beste keuzes kunt maken voor het juiste waterbed in uw situatie.
1. Moet ik een softside of hardside waterbed kopen?
In principe is voor veel klanten een softside waterbed de beste keuze. Bij een hardside waterbed is de ombouw ‘hard’. Vroeger werden er veel hardside waterbedden verkocht. Tegenwoordig kiest de ruime meerderheid van onze klanten voor een softside waterbed met comfortabele softside foamranden. Deze rand houdt uw waterbed ook goed stabiel.
Er is ook sprake van een hardside waterbed wanneer u het watermatras in een bestaand bed laat plaatsen. Lees hier meer over softside en hardside waterbedden.
2. Waterbed afwerking
Voor de afwerking van uw waterbed gebruiken wij de beste kwaliteit materialen. Zo kunt u voor uw waterbed onderbouw kiezen uit negen verschillende hout fronten.
Bij ons boxspring waterbed kunt u kiezen uit diverse stoffen of een lederlook afwerking. Ook hebben wij een brede keuze in bedpoten. In principe gaan deze materialen jaren mee. Wij kiezen alleen voor materialen waar wij 100% achter staan.U kunt vooraf een proefmonster aanvragen zodat u 100% zeker weet dat uw nieuwe waterbed matcht met uw slaapkamer.
3. Is een goedkoop waterbed van mindere kwaliteit?
Online een waterbed bestellen is relatief goedkoper dan een waterbed kopen in een waterbeddenwinkel. Mag u dan ook dezelfde service verwachten? Ons antwoord is volmondig, JA! Niet voor niets geven wij tot 10 jaar garantie op uw waterbed.
Wij hanteren dezelfde servicegraad als waterbeddenwinkels en hebben jarenlange ervaring in de waterbedden branche. Doordat wij kunnen besparen op de kosten van een relatief duur winkelpand, met bijbehorende personeelskosten kunnen wij uw waterbed online relatief goedkoop aanbieden. Mocht u persoonlijke contact wensen dan kan dit per telefoon, chat, e-mail of via een afspraak in onze showroom in Dinxperlo.
Zeker online is het belangrijk dat u als klant 100% tevreden bent over uw aankoop!
4. Kan ik mijn waterbed testen?
In een winkel kunt u relatief makkelijk een waterbed testen. Online is dit helaas niet mogelijk. Daarom is de kennis en kunde van onze medewerkers en het advies op onze website zeer belangrijk! Tijdens het bestellen van uw waterbed hebben geven wij zowel online waterbed advies als via telefoon of chat.
U kunt 100 dagen proefslapen zodat u zeker bent van uw aankoop. Binnen deze 100 dagen kunt u uw watermatras omruilen voor een exemplaar met een andere stabilisatie.
5. Welk type vinyl kies ik?
De kwaliteit van een watermatras wordt bepaald door de productie en het materiaal. Wij maken uw watermatras in onze eigen fabriek zodat wij de kwaliteit 100% kunnen garanderen.
Voor het samenstellen van uw bed kunt u kiezen uit standaard DEHP vinyl en Mesamoll 2 vinyl. Beide vinylsoorten zijn geschikt voor uw waterbed en voldoen aan alle Europese richtlijnen. Mesamoll 2 vinyl van Lanxess heeft een nog langere levensduur dan standaard vinyl. Veel klanten kiezen voor deze optie. Deze watermatrassen zijn milieuvriendelijk, sterk en zeer slijtvast. Mesamoll 2 vinyl is ook dikker dan de standaard kwaliteit vinyl. Dit verklaart ook het prijsverschil.
6. Is een veiligheidsvoering belangrijk?
Wanneer u een nieuw watermatras koopt dan adviseren wij u om ook de veiligheidsvoering te vervangen. De speciale foam-omslag functie vergemakkelijkt waterbed onderhoud. Door goed onderhoud gaat uw watermatras uiteindelijk langer mee.
7. Welke waterbed stabilisatie kies ik?
Een waterbed kan zowel gestabiliseerd als niet gestabiliseerd geleverd worden. Doorgaans adviseren wij een stabilisatie van 100%. Desgewenst kunt u ook kiezen voor een andere, minder stabiele stabilisatie. Lees hier alles over waterbed stabilisatie.
8. Kiest u voor een mono of voor een duo systeem?
Een mono systeem bestaat uit één waterbed zak en een duo systeem bestaat uit twee separate waterbed zakken.
Mensen, mannen en vrouwen verschillen onderling. Dit kan resulteren in een andere gewenste verwarmingstemparatuur. De temperatuur van een duo systeem is separaat instelbaar.
Ook het gewicht en slaapwensen van partners verschilt. Daarom kan er bij een duo systeem gekozen worden voor een individuele stabilisatie. U kunt dus onafhankelijk van uw partner het waterbed aanpassen aan uw wensen.
9. Energiebesparing bespaart op de lange termijn geld
Een waterbed moet verwarmd worden. Dit kost energie. Door te kiezen voor een goede en slimme waterbedverwarming kunt u op de lange termijn kosten besparen en het milieu sparen. Met de Carbon waterbedverwarmingen bespaart u ongeveer 20% energiekosten ten opzichte van de standaard verwarmingen.
Bij een softside waterbed zoals de foamrand ook voor een aanzienlijke energiebesparing. Verder kunt u met een eenvoudige isolatiemat aan de onderzijde van uw watermatras ook nog eens tot 20% energie kosten besparen. Door de juiste keuzes te maken zijn de verwarmingskosten relatief laag.
10. Waterbed vullen of leegmaken
Het vullen van een waterbed is iets waar klanten tegenop zien. U kunt zelf een waterbedpomp kopen of huren. Hiermee kunt u zelf uw waterbed leegmaken.
Voor een gering bedrag kunnen wij u ook hierin volledig ontzorgen. Onze ervaren waterbedmonteurs verzorgen het gehele demontage van uw oude watermatras en montage van uw nieuwe waterbed of watermatras.